Ο λόγος που γεννήθηκε αυτό το βιβλίο

Ο λόγος που γεννήθηκε αυτό το βιβλίο είναι για να μεταδώσει, όσο πιο απλά και περιεκτικά γίνεται, τη φιλοσοφία του Ρέικι, τον τρόπο λειτουργίας του και την ειδική ενεργειακή του δράση πάνω στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου.

Έχει σημασία να γνωρίζουμε τι να περιμένουμε από το Ρέικι. Εισερχόμενοι σ’ αυτό το μονοπάτι χρειάζεται ν’ αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε συν-δημιουργοί με τη Ζωή. Να εννοήσουμε ότι ο τρόπος που λειτουργούσαμε και λειτουργούμε επηρεάζει την έκβασή της. Αναμφισβήτητα το Ρέικι μας βοηθάει να βελτιώσουμε την υγεία μας, τη σχέση με τον εαυτό μας, την επαφή με τους συνανθρώπους μας και την ποιότητα της ζωή μας, να γίνουμε πιο συνειδητοί κι αυτάρκεις, παράλληλα όμως, χρειάζεται να εργαστούμε κι εμείς γι’ αυτό. Να κατανοήσουμε αναγωγικά ότι η Υγεία, σε όλα τα επίπεδα, είναι μία Πνευματική υπόθεση.

Επιχειρώντας μια αναλυτική εμβάθυνση στην ιδιαίτερη σημασία των συμβόλων του Ρέικι, που αποτελούν και την πεμπτουσία της διδασκαλίας του, ανακαλύπτουμε τη διττή σημασία του καταλήγοντας ότι ταυτόχρονα αποτελεί και ένα σπουδαίο εφόδιο και έναν δρόμο αυτογνωσίας με προορισμό τη Φώτιση.

( από το οπισθόφυλλο )

Στις επόμενες σελίδες, παρουσιάζονται οι βασικές θεματικές του βιβλίου, με απευθείας αποσπάσματα από το ίδιο. Μέσα από αυτά θα αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο "Το μονοπάτι του Ρέικι" προσεγγίζει την πεμπτουσία της διδασκαλίας του Ρέικι.