“Τι σημαίνει για μένα το Ρέικι”

Άγγελος, 20 ετών, σπουδάζει μουσική:«Σκέφτομαι το Ρέικι ως μια υπαρξιακή προσέγγιση αυτού του κόσμου που αποσκοπεί στην πραγμάτωση της Αρμονίας της Πληρότητας και της Ομορφιάς σε όλα τα επίπεδα.Αισθάνομαι το Ρέικι ως μια ηλιακή φλόγα, που σε παίρνει στην αγκαλιά της και φέρνει ζεστασιά και γαλήνη στην καρδιά (θυμίζει μητρική αγκαλιά). Φαντάζομαι το Ρέικι ως έναν σοφό φίλο στο ταξίδι μου που είναι έτοιμος να με βοηθήσει και να με καθοδηγήσει ανά πάσα στιγμή, αλλά που ποτέ δε θα αντικαταστήσει την δική μου προσπάθεια να αυτοβοηθηθώ και που ποτέ δε θα παραβιάσει την ελεύθερή μου βούληση. Τέλος, το Ρέικι είναι ένα μεγάλο πειραχτήρι, γιατί με κάνει να χασμουριέμαι σε καταστάσεις που δε θα 'πρεπε»!...

Αλέξης, 19 ετών, χορευτής, σπουδάζει υποκριτική: «Αναζωογονητικό».

Ανδρέας, 42 ετών, φυσικοθεραπευτής: «Θετική σκέψη, ενέργεια, αγάπη για τον συνάνθρωπο, υπομονή, αυτοπεποίθηση, εκτίμηση, αποτέλεσμα».

Ανδρέας, 32 ετών, προγραμματιστής: «Είναι ένας δρόμος, ένα μονοπάτι για να γνωρίσουμε και να πλησιάσουμε εμάς και τον κόσμο μας. Μια κίνηση από την περίμετρο προς το κέντρο, μια κίνηση ισορροπίας, αυτογνωσίας, ενότητας, ενθύμησης και αλλαγής. Και θα αλλάξει χίλια πρόσωπα, θα είναι φίλος, σύμμαχος, θεραπευτής, εξερευνητής, δάσκαλος, για να δώσει αγάπη, σιωπηλή κατανόηση, φροντίδα και να φωτίσει την κάμαρα της ύπαρξης μας. Μια κίνηση καρδιάς προς
εμένα-εσένα-εμάς, που καμία περιγραφή δεν θα τη χωρέσει.. Καλό μας ταξίδι»…

Δανάη, 34 ετών, ψυχολόγος: «Για μένα το Ρέικι είναι ένας τρόπος να χαλαρώνω με τον εαυτό μου και να έρχομαι σε επαφή με την εσωτερική μου φωνή. Αυτό πολλές φορές είναι καθησυχαστικό, με επαναφέρει στο κέντρο μου και στο ποια είμαι και τι θέλω πραγματικά. Το Ρέικι είναι πέρα από τη λογική, από κάτι που θα μπορούσα να καταλάβω. Είναι κάτι που νιώθω. Με το Ρέικι έχω ζήσει πολύ έντονες στιγμές αλλαγής, παρόλα αυτά ακόμα το αμφισβητώ. Όταν όμως σταματώ να κρίνω τα πράγματα με τη λογική, είναι σαν να ξέρω ότι έχω έναν σύμμαχο μαζί μου. Όσο πιο συχνά αγγίζω και βιώνω το φως, τόσο διευρύνεται η στάση αγάπης προς τους ανθρώπους και τον κόσμο. Τα περιττά διαλύονται και μένει η ουσία, κερδίζοντας μια οπτική πιο γειωμένη, "συνετή" και ανοικτή στο να χωρά χωρίς διακρίσεις όλα τα πράγματα με περισσότερη χαλαρότητα και πίστη».

Κατερίνα, 49 ετών, νομικός, ιστορικός τέχνης: «Το Ρέικι αποτελεί μια συναρπαστική εν συνόλω συναισθητική εμπειρία συνειδητοποίησης και Μεταμόρφωσης στην πορεία αναζήτησης του ολοκληρωμένου εαυτού και συντελεί στην απελευθέρωση της εσώτερης δύναμης, που τελεί εν υπνώσει στα βάθη του είναι μας»!

Μαγδαληνή, 80 ετών, συνταξιούχος: «Για μένα είναι απαραίτητο. Αυτό βλέπω και το έχω πιστέψει. Μακάρι το Ρέικι να με βοηθήσει να του δώσω την αξία που του πρέπει».

Μαρία, 47 ετών, εφοριακός: «Το Ρέικι μου άνοιξε δρόμους. Με βοήθησε να δω βαθύτερα μέσα μου. Μου έδωσε δύναμη ν’ αντιμετωπίζω τις δυσκολίες της ζωής. Με έφερε σε επαφή με φωτεινότερους ανθρώπους. Έκανε την καθημερινότητά μου πιο εύκολη».

Μιχάλης, 45 ετών, ραδιοφωνικός παραγωγός: «Ρέικι είναι η μουσική της ενέργειας, ο ήχος του συμπαντικού νόμου, η αρμονία της παγκόσμιας συναισθησίας».

Νένα, 48 ετών, γυμνάστρια: «Ρέικι είναι για μένα η παρηγοριά μιας αγάπης χωρίς όρους».

Κώστας, 45 ετών, ιδ. υπάλληλος, ιστιοπλόος: Πολλοί νομίζουν πως οι φάροι υπάρχουν για να μην πέφτουν τα καράβια στις ξέρες. Η αλήθεια είναι πως οι καπετάνιοι τη νύχτα, με την βοήθεια των φάρων, βρίσκουν το στίγμα τους και χαράσσουν τη σωστή πορεία. Έτσι λοιπόν, τα σκάφη είμαστε εμείς,  η ψυχή μας καπετάνιος και ο φάρος είναι το Ρέικι.

Ποθητή, 45 ετών, διακοσμήτρια: «Για εμένα το Ρέικι είναι Καθαρή  Αγάπη... Είναι Φως στη διαδρομή μου, είναι αφύπνιση... Χωρίς να υπάρχει τυπολατρία, χωρίς να είναι Θρησκεία, εκδηλώνεται με όλη του την Αγάπη βοηθώντας την ενθύμηση του Εαυτού… Είναι διαδρομή αυτογνωσίας».

Σοφία, 60 ετών, καθηγήτρια γερμανικών: «Ατελείωτη, απέραντη, μεγάλη βοήθεια. Υπέροχη, μεγάλη αγάπη. Συμπαραστάτης στις δυσκολίες της ανθρώπινης ζωής μου. Ένα μεγάλο όραμα».